skip to Main Content

Leuk dat je interesse hebt in golf!

Je wil beginnen met golf maar weet nog niet wat je kan verwachten. En je weet misschien ook nog niet wat alle golftermen betekenen. Als je begint met golf, start je met een aantal golflessen. Dit kan in groepsverband (Golfstart) of met privélessen. In je eerste lessen leer je de basistechnieken en de belangrijkste regels en etiquette van de golfsport. Na de eerste lessen behaal je je baanpermissie. Met een baanpermissie heb je toestemming verkregen de golfbaan op te gaan, maar enkel en alleen de baan waar de permissie behaald is. Op de meeste banen mag je met een baanpermissie onder begeleiding spelen van iemand die zijn of haar handicap (lees speelniveau) behaald heeft. Maar let op: iedere baan hanteert verschillende regels.

Als je eenmaal je baanpermissie hebt behaald is de volgende stap het handicap 54. Hiervoor moet je een theorie-examen doen en negen holes spelen met het niveau van handicap 54. Op een gemiddelde baan heb je 18 holes, meestal is dit een PAR 72 baan. Dat wil zeggen dat een golfprofessional er 72 slagen over mag doen. Iemand met handicap 54 mag er dan in totaal 54 slagen meer over doen. Het kan per baan verschillen hoeveel slagen je meer mag maken dan PAR, dat ligt aan de moeilijkheidsgraad en de lengte van de holes. Het kan dus zijn dat je bijvoorbeeld 72 slagen boven PAR mag spelen op een moeilijke / langere baan en 32 slagen boven par op een makkelijkere / kortere baan om het niveau handicap 54 te spelen.

Golfen leer je niet in een dag, sterker nog, je bent met golfen nooit uitgeleerd. Wij zijn er van overtuigd dat je niet in een korte periode goed genoeg kan leren golfen om het handicap 54 te behalen zoals in sommige weekend-cursussen beloofd wordt. Tenzij je een echt natuurtalent bent natuurlijk. Wij geloven dat de beste manier om te leren golfen een combinatie van lessen en zelf oefenen is. Daarom raden wij je altijd aan om na je les zelfstandig te oefenen zodat je meer progressie maakt.

Wat heb je uiteindelijk nodig om te beginnen met golf?
Zoals je wellicht al weet zijn er op de golfbaan kledingvoorschriften. Deze vind je op het onderstaande plaatje. Tijdens het kennismaken met golf vinden we dat je lekker comfortabele kleding mag dragen waar je goed in kan bewegen. Hiervoor hoef je geen speciale kleding aan te schaffen. Een trainingspak zien we natuurlijk niet zo graag. Daarnaast heb je plat schoeisel nodig. Het lopen op naaldhakken is namelijk niet best voor de golfbaan.

Daarnaast heb je natuurlijk golfclubs en ballen nodig. Tijdens de lessen kan je gebruik maken van onze materialen. Buiten de lessen om kan je op de meeste banen ook gebruik maken van leen-clubs. Als je uiteindelijk begint met golfen, is het handig om je eigen golfset te hebben. Wij bieden al een beginnersset aan voor €319,- die we voor je op maat maken. Schoenen koop je tevens ook niet in de verkeerde maat.

Privélessen of groepslessen (Golfstart)
Welke van deze twee soorten lessen bij je past weet je natuurlijk het beste zelf. Onderstaand een schema met de kenmerken van de lessen.

 

Privélessen Groepslessen (Golfstart)
Kosten per persoon Hoger Lager
Manier van leren Op eigen tempo In het tempo van de groep
Controle op je oefening Hoger Lager
Andere golfers leren kennen Buiten de lessen op clubactiviteiten Tijdens de lessen en op clubactiviteiten

Lesaanbod ABSOLUTE GOLF

Golfstart

Behaal je baanpermissie voor slechts €109,-

Privélessen

Absolute Golf biedt privélessen inclusief Trackman voor zowel de beginnende als gevorderde golfer waarbij spelplezier en blessurepreventie voor ons het belangrijkst is.

Back To Top