skip to Main Content

Niels Janssen

Mijn naam is Niels Janssen, geboren in 1983 en ik ben woonachtig in Den Bosch. Voordat ik golfprofessional werd heb ik 12 jaar het vak Engels op een sportacademie van een MBO school in Den Bosch gegeven. Mijn sportachtergrond is arbitrage in het voetbal. Ik ben 20 jaar scheidsrechter geweest voor de KNVB waar ik wedstrijden heb gefloten op alle niveaus, van de hoogste jeugd tot topwedstrijden bij de amateurs. Helaas heb ik niet mijn debuut mogen maken in het Betaalde Voetbal ondanks dat ik toen 5x per week trainde en er veel voor opzij heb moeten zetten. Toen voor mij duidelijk was dat ik de top niet ging halen ben ik me veel meer gaan richten op het opleiden, coachen en begeleiden van (talentvolle) scheidsrechters. Ik heb hier vaardigheden geleerd en kennis opgedaan die ik ook in de golfsport kan gebruiken.

Ik ben een echt verenigingsmens en ben altijd actief geweest binnen (voetbal)verenigingen op het gebied van arbitrage.

In 2014 ben ik in aanraking gekomen met de golfsport en als snel werd ik door de lokale golfclub meegenomen in het verenigingsleven. In het begin was dat om te helpen bij de jeugdlessen en al snel ging ik clinics en proeflessen verzorgen. De combinatie van mijn ervaring en kennis over opleiden, coachen en begeleiden èn de PGA opleidingen tot Golfinstructeur C en Golfprofessional B beiden me de tools om mensen enthousiast te maken voor de golfsport en ze de aanwijzingen te kunnen geven om de volgende stap te kunnen maken.

Mijn stijl van lesgeven/coachen is een combinatie van instructie, vragen stellen en dingen laten ervaren waarin ik opzoek ga naar de beste manier die bij iemand past. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan op het Land van Thorn. Ik ben vanaf 1 februari elke zaterdag, maandag en dinsdag beschikbaar voor golflessen (eventueel ook op zondag in goed overleg).

Opleidingen

PGA-Holland C-Opleiding
PGA-Holland B-Opleiding i.o.

Specialisatie

Op een leuke en gezellige manier het golfspel aanleren.

Laagste score

78 (par 72) Golfclub de Haverleij

Werkdagen
Dinsdag Land van Thorn
Donderdag Land van Thorn
Zaterdag Land van Thorn
Zondag Land van Thorn
Mijn materiaal
Back To Top