skip to Main Content

Felix Meijer

Ik ben Felix Meijer, geboren op 9 Juli 1992 in Breda waar ik tot op heden nog steeds woon. In mijn jonge jaren tenniste ik fanatiek, maar na een armblessure moest ik noodgedwongen een andere sport zoeken. Na drie jaar gevoetbald te hebben merkte ik dat die niet mijn sport was. Toen ik de golfsport inrolde, wist ik meteen dat ik daar nooit meer weg zou gaan. Verder over mij: ik ben energiek, ambitieus en houd niet van stil zitten.

Mijn golfcarrière startte in 2006 toen ik begon op Golfclub Princenbosch. Hier heb ik de beginselen van de golfsport geleerd en verder ontwikkeld onder begeleiding van golfprofessional Allan McLean. Na een aantal jaren in de selectie gespeeld te hebben, groeide mijn ambitie om andere golfers te begeleiden. Daarom ben ik in 2014 de PGA Holland B-opleiding gestart en heb ik vervolgens in 2019 de PGA Holland A-Opleiding succesvol afgerond. Buiten deze opleidingen volg(de) ik regelmatig bijscholingen en volg ik de nieuwste trends en ontwikkelingen van succesvolle collega’s in binnen- en buitenland.

Na mijn afgeronde B-opleiding ben ik op Golfclub Crimpenerhout gaan werken: een commerciële golfclub in Krimpen aan den IJsel. Na drie leerzame jaren kreeg ik de kans een mooie samenwerking aan te gaan met collega Martin Groenendaal, wat tot onze VOF Absolute Golf uitgroeide waar ik enorm trots op ben.

In mijn lesgeven kijk ik graag naar lange termijn-oplossingen. Een goede technische basis vind ik erg belangrijk. Zo’n basis maakt de kans op blessures kleiner, de prestaties beter en het plezier natuurlijk beter.

Opleidingen

PGA-Holland B-Opleiding (Level 3 KSS)
PGA-Holland A-Opleiding (Level 4 KSS)

Specialisatie

Technische lessen gericht op lange termijn-doelstellingen
TrackMan lessen
Clubfitting

Laagste score

68 (par 72) Princenbosch lus BC

Werkdagen
Maandag Golfclub Vught
Dinsdag Haviksoord Golfclub & Land van Thorn
Woensdag Golfclub Vught
Donderdag Haviksoord Golfclub
Zondag Golfclub Vught
Mijn materiaal
Driver:  Callaway Epic Max LS  9 graden
Houten: Callaway Epic Max 15 graden
Ijzer Callway Apex TCB ijzer 3 t/m pw
Wedges: Callaway Jaws Md5 50.10 54.10 58.10
Putter Odyssey Toulon Atlanta
Golfbal Titleist Pro V1
Back To Top