skip to Main Content

Felix van den Heuvel

Samen met mijn vrouw Marieke hebben wij twee dochters Charlotte is 24 jaar en Dominique is 26. Marieke en ik wonen in Boxmeer en onze dochters hebben inmiddels hun eigen stek gevonden.

In mijn jeugd was het voor mij al snel duidelijk dat ik in de richting van sport zou gaan. Na het C.I.O.S en een korte tijd de ALO, ben ik werkzaam geweest in de tennis en hockey wereld, deze sporten heb ik achter mij gelaten en ben inmiddels al bijna veertig jaar werkzaam als golfprofessional.

Als teaching A-professional is het mijn passie om les te geven. Tijdens de lessen probeer ik een aantal dingen te bereiken zoals; een optimale persoonlijke leerproces aansluitend bij de fysieke en individuele motivatie. De gedachten bepalen het gedrag fysiek maar ook golf-technisch en dat is waar ik regelmatig op terugkoppel met mijn cursisten. Feitelijk moeten we samen een puzzel maken met de stukjes: fysiek, golf-technisch, tactisch, mentaal en motivatie zodat het een persoonlijke en natuurlijke manier van spelen wordt. Daar ligt een interessante en leuke uitdaging voor ons beiden.

In mijn loopbaan heb ik leerlingen begeleid van recreant tot professional. Niveau weet ik, is niet zo relevant, het plezier is voor alle golfers de belangrijkste drijfveer.

Het is prettig als de cursist zich bewust is van zijn leerfase ( zijn er vijf) en hij dit SMART maakt in de les en/of periode. Dan kan ik hierin meedenken en indien nodig bijsturen.

Het verbeteren of leren van het golfspel is een mooie fysieke en mentale training die meer plezier geeft in het spel en een mooie bijkomstigheid ook nog een heel gezond is.

Afsluitend; Als je doet wat je altijd doet, dan krijg je wat je doet en als je daar niet tevreden mee bent dan moet je veranderen om tevreden te kunnen worden.

Opleidingen

PGA-Holland B-Opleiding (Level 3 KSS)
PGA-Holland A-Opleiding (Level 4 KSS)

Specialisatie

Course management
Management & Organisatie
Technische fundamentals

Laagste score

68 (par 72) Rosendaelsche Golfclub

Werkdagen
Dinsdag Golfclub Vught
Vrijdag Golfclub Vught
Mijn materiaal
Driver: 
Mac Gregor Mac-Teg
10.5 graden
Houten:
Mac Gregor Mac-Teg
15 graden
Ijzer:
Jack Nicklaus JNS
ijzer 3 t/m pw
Wedges:
Jack Nicklaus JNS
Sand en Lobwedge
 Putter:  Ram Zebra Putter
 Golfbal:  Titleist Pro V1
Back To Top